Dan Ernst

Afien Kruizinga

Een nieuwe,verfrissende en spannende expositie In de Kijk!Kunstgalerie, Stadionweg 177! Ingaande 1 augustus tot 15 september 2019 laat Afien Kruizinga haar wandkleden zien in onze “kijk” galerie.

over Afien: Na mijn opleiding grafisch ontwerpen aan de G. Rietveld Academie, 1978-1983, oefende ik enige jaren dit vak uit als free- lancer. Van 1990 tot 2000 verbleef ik op Ibiza waar ik keramiek maakte. Terug in Amsterdam begon ik grote wandkleden te maken, waarmee ik exposeerde bij Galerie Petit en in de Grote Kerk te Edam. Tegenwoordig werk ik uitsluitend op panelen. Daarbij gebruik makend van diverse soorten textiel. Ik werk ook in opdracht. Bij belangstelling kunt u een afspraak maken. Afien Kruizinga, 0621577988

We wensen iedereen veel kijkplezier!

Kijk!Kunstgalerie Naqiba Bergefurt Vincent Rijs

Afien Kruizinga

Dan Ernst

Een nieuwe expositie in Kijk!Kunst Kijkgalerie

Batikkunst en keramiek in Galerie Kijk!Kunst…

Tussen 17 juni en 28 juli 2019 exposeert Dan Ernst zijn werk in Galerie Kijk!Kunst aan de Stadionweg 177, Amsterdam.

Dan Ernst is een multidisciplinair kunstenaar, een meester keramist, tekenaar en batikker.

Hij is met zijn kunstenaarspraktijk in Suriname bij Nola Haterman begonnen. Vervolgens heeft hij zijn studie voorgezet in Nederland aan de Academie van Beeldende Kunst In Rotterdam en Den Bosch. Vanaf 1980 neemt hij deel aan (inter)nationale tentoonstellingen.

Zijn werk bevindt zich op de grensvlak van kunst en ambacht. Dat maakt zijn werk spannend en authentiek. In zijn werk staat de natuur centraal, die hij op geheel eigenwijze en vanuit zijn eigen belevingswereld creëert. Zijn abstracte en figuratieve beelden lopen moeiteloos in elkaar over. Zijn kleurgebruik is uitbundiger dan dat van traditionele batikbeoefenaars. Zijn keramische werken vormen zowel gebruiksvoorwerpen als kunstobjecten. En in zijn tekeningen worden traditie en eigen verbeelding met elkaar verbonden. Maar al zijn uitingsvormen ademen dezelfde fantasie en werkplezier!

Dan is al sinds de jaren ‘90 nauw bij OAZO en haar kunstenaarsnetwerk betrokken en werkt sinds 2016 zelf ook in een atelier bij OAZO in Kruitberg.

https://www.facebook.com/dan.ernst.353 Dan Ernst :danernst1@gmail.com

Exposities in Etalagegalerie Kijk!Kunst worden samengesteld door De kunstenaars Naqiba Bergefurt en Vincent Rijs in samenwerking met Albert Heijn Stadionweg.

Ze vinden dat ongebruikte ruimtes benut en gevuld kunnen worden met kunst, omdat ruimtes voor exposities schaars en duur zijn voor de meeste kunstenaars. Daarom heeft de supermarkt een van de ongebruikte etalages beschikbaar gemaakt voor dit project.

Contact: kijkkunst77@gmail.com; Website: kijkkunst.simplesite.com

D

Introductie Kijk!Kunstgalerie

Kijk!Kunst kijkgalerie Stadionweg 177 bron: Stadsdeel Zuid

Oud-Zuid heeft er een expositieplek bij: etalagegalerie Kijk!Kunst.

Twee kunstenaars namen het initiatief in samenwerking met Albert Heijn aan de Stadionweg. Commercie en kunst, gaat dit wel samen?

Kunstenaars Vincent Rijs en Naqiba Bergefurt uit de Stadionbuurt vinden van wel. 'Ruimtes voor exposities zijn schaars en erg duur, te duur voor de meeste kunstenaars.' Ze pleiten ervoor dat elke min of meer ongebruikte ruimte benut en gevuld moet worden. 'En waarom niet met kunst?'

De supermarkt stelde vervolgens een van de ongebruikte etalages beschikbaar.

De etalage heeft een ophangsysteem en neutrale achterwand.

Het project is verder mede mogelijk gemaakt door het wijkopbouworgaan SOOZ,Stadsdorp Olympia  en stadsdeel Zuid (subsidie bewonersinitiatieven).

Imaginaire Landschappen

De eerste expositie in de  etalagegalerie Kijk!Kunst is de expositie Imaginaire Landschappen van Naqiba Bergefurt.

Kenmerkend voor het werk van Bergefurt het kleurgebruik en de dynamiek. De expositie duurt nog tot half december 2018

expositie Naqiba Bergefurt

expositie Naqiba Bergefurt 

 

1 november- 15 december 2018

Naqiba Bergefurt

Als je de behoefte voelt om iets anders te zien, moet je een blik werpen op het werk van Naqiba Bergefurt: stevige penseelstreken, kleuren en paletmes en een algemene gepassioneerde geest bepalen de basis van waaruit zij werkt. Een stijloefening die door het picturale gebaar spreekt over natuur, leven en filosofie. De kleurcombinaties zijn perfect en helpen de compositie om zijn volmaakte harmonie te vinden, gebruik makend van de beeldende elementen van de kunstenaar. Een zeer getalenteerde schilder geboren met een diepe sensitiviteit. Deze eigenschappen stellen haar in staat om waar te nemen wat zich onder de oppervlakte afspeelt en om daar ware, pure schoonheid te vinden, waar ook betekenis is. Sandro Serradifalco, kunstcriticus en uitgever van het Italiaanse kunstmagazine Effetto Arte

expositie Kijk!Kunst galerie

fotowerk van Annelies Rigter, vanaf 15 december 2018 - 31 januari 2019

 

Annelies Rigter Woont en werkt in Amsterdam.

Annelies Rigter maakt behalve kinder- en familieportretten ook reisreportages, die in veel nationale en internationale bladen zijn gepubliceerd.

Ze houdt van de wisselende en onverwachte situaties die de reisjournalistiek met zich mee brengt: “De ene keer drink je thee met de Tuaregs in de uitgestrekte woestijn van Jemen en de andere keer logeer je in een paleis van een Maharadja in India.”

Het is de speelsheid en het zich voortdurend weer opnieuw inleven in een andere cultuur die haar in dit werk fascineert.

Het werk van Annelies Rigter is vaak geëxposeerd en gepubliceerd. Een aantal van haar foto’s is aangekocht door het Stedelijk Museum in Amsterdam. De beroemde foto van de badende Saddhu’s in de Ganges is in 2001 aangekocht door het Metropolitan Museum of Art in New York.

fotografie van annelies rigter in de Kijk!Kunst galerie

Kijk!Kunstgalerie presenteert:

Nieuw werk van Jeanine Louise vanaf zondag 3 februari t/m zondag 17 maart te zien bij Kijk!Kunstgalerie Amsterdam.

De kunst van Jeanine Louise heeft door zijn lichtvoetige uitstraling een verrassende tactileit.

Van jongs af aan is de Amsterdamse gefascineerd door de verborgen esthetiek van patronen en structuren.

Haar syntheses zijn onconventionele constructies van de alledaagse zaken die ons omringen. Deze tegendraadse benadering heeft ze tot grondhouding verinnerlijkt. De autonome werken zijn opgebouwd uit hergebruikte of nieuwe materialen en ready mades, en verwijzen soms naar de abstracte geometrische kunst. www.jeaninelouise.nl - 06 2203 8439

 

Kijk!Kunst is een initiatief van de expositiegroep Stadionbuurt. Dit betekent dat kunstenaars uit deze buurt hun werken van nu af aan in een van de etalages van het AH-filiaal aan de Stadionweg kunnen exposeren. Daardoor komt hun werk meer in de picture en kunnen buurtbewoners drempelvrij genieten van kunst in hun eigen woonomgeving. Waar te zien: Stadionweg 177 1076 NN Amsterdam (Oud-Zuid) Te zien van: 3 februari t/m 17 maart 2019

Kleurrijke uitbarsting van bloemen in Galerie Kijk!Kunst.

Kleurrijke uitbarsting van bloemen in Galerie Kijk!Kunst.

Tussen 17 maart en 30 april 2019 exposeert Tarja Laine haar ‘Botanische Schilderijen’ in Galerie Kijk!Kunst aan Stadionweg 177, Amsterdam.

Haar project bestudeert de kleuren, het patroon, de vormen, en het ritme van bloemen, daarmee aantonend waarom natuur altijd een aantrekkelijk onderwerp is voor een schilder.

Laine’s schilderijen zijn tegelijkertijd figuratief en abstract, reacties in kleur en lijn op het materiele onderwerp in de zichtbare wereld. Contact: tarjalaineart@gmail.com; Website: https://tarjalaine.exto.nl. Telefoon: 06 41 98 27 11

vanaf: 17 maart 2019

Tarja Laine :Botanische Schilderijen

Mark Smeele, schilderijen

Van 1 mei tot 15 juni 2019 exposeert Mark Smeele schilderijen in de etalage van de Albert Heijn aan de Stadionweg 159 Amsterdam. De geëxposeerde werken zijn geschilderd in een op het fauvisme geïnspireerde stijl. Fauvisme betekent onder meer het gebruik van vaak felle en complementaire kleuren (rood-groen, oranje- blauw, geel-paars). Mark gaat meestal uit een van “blind” getekende schets (al tekenend zoveel mogelijk kijkend naar het af te beelden onderwerp en zo min mogelijk kijkend op het papier), en daarbij lettend op restvormen. Dit leidt tot de grillige vormen in de schilderijen. Verder schildert Mark – net als de fauvisten- wild, emotioneel en is hij minder bezig met uiterlijke gelijkenis, al remt hij zichzelf op het laatst een beetje af en gaat dan iets voorzichtiger te werk, om bij het eindresultaat een “evenwicht” te kunnen ervaren tussen emotie en ratio.

contact: kijkkunst77@gmail.com